Business intelligence & analysis

Inzetbaarheid

Home

Info

|

|

Contact

|

Udexis... anno 2013

             Na heel wat jaren in loondienst bij verschillende organisaties heb ik, Derrick Luijsterburg (1977), in 2013 de knoop doorgehakt en ben gestart met mijn eigen (eenmans) zaak op het gebied van Business Intelligence (BI) en analyse.

 

Kern van dit besluit is het feit dat ik heel graag bedrijven help met hun uitdagingen op het gebied van proces controle en informatiehuishouding, en ik als zelfstandig ondernemer meer vrijheid heb om hierin mijn richting te bepalen.

Derrick Luijsterburg... anno 1977

              Sinds mijn studietijd (HTS informatica, 1998) ben ik reeds bezig binnen het vakgebied van ICT in diverse rollen, projecten, organisaties en branches. Hierbij heb ik me via programmeur, specialist op het gebied van database techniek, data warehouse en reporting consultant steeds meer weten te ontwikkelen richting volwaardig Business Intelligence consultant en sparring-partner op het gebied van informatiearchitectuur en (bedrijfs)proces controle.

 

In de loop der jaren ben ik erachter gekomen dat de informatiseringskant van de IT mij het meest boeit en dan vooral de praktische toepasbaarheid ervan met name op het gebied van Business Intelligence. Mijn sterke kant is dat ik met mijn communicatieve vaardigheden en technische achtergrond prima in staat ben om de informatiebehoefte in kaart te brengen, de technische randvoorwaarden uit te werken en als brugfunctie over te brengen naar een technisch team of zelf uit te voeren. Daarnaast zit analyse en het zoeken naar oplossingen in mijn genen en zet ik graag mijn tanden in een goed stuk uitdaging.

What's in a name?

             En dan nog de naam Udexis. Dit is een samenstelling van het latijnse woord iudex en mijn diensten onder de noemer Information Services. Iudex is Latijns voor beslisser/beoordeler ofwel rechter, waarbij de term "iūs" staat voor "recht" (wet) en "dīcō" voor "spreken". Met deze naam probeer ik weer te geven waar ik voor sta: het tijdig verschaffen van inzicht door creatie van informatie omgevingen (buidling insights) welke het nemen van beslissingen vereenvoudigen.

             Hieronder vindt je een lijst met mijn meest relevante kennis en kunde. Mocht er iets niet tussen staan of wil je meer inhoudelijke informatie over mijn werkzaamheden, vraag dan mijn CV op via derrick@udexis.nl.

 

Applicaties & databases

Microsoft:

  > SQL Server 2012, 2008, 2005, 2000

  > SQL Server Integration Services (SSIS, DTS)

  > SQL Server Analysis Services (SSAS)

  > SQL Server Reporting Services (SSRS)

  > Office (Word, Excel, Access, Powerpoint)

  > Excel Services

  > PowerPivot

  > PowerView

Oracle

MySQL

QlikView

 

Data warehouse modellering

Data Vault

Kimball

Inmon

 

Programmeer en markup talen

T-SQL, PL/SQL MDX,

VBA, VB.NET, VB 6.0

ASP.NET, ASP 3.0

(X)HTML, XML, Javascript

 

Project- en ontwikkelmethodieken

Prince2

Waterval methode, RAD, Agile, Lean

 

Competenties

Business Intelligence

Business Analyse

Informatie Analyse

Conceptuele en fysieke data modellering

Data Warehousing (& testing)

ETL

Data conversie

Project (bege)leiding

 

Talen

Nederlands en Engels, beide in woord en geschrift

 

Interesse en/of meer weten? Bel, mail of vul het formulier in op de contact pagina.

Kennis en vaardigheden

info@udexis.nl

+31 (0)637446621

© 2013 Udexis

KvK Breda nr. 58584471